En växande gemenskap med Gud och varandra

Bönehäfte, klicka här.

Överlåtelsebön

Tro växer och utvecklas på olika sätt i våra liv. Ett viktigt steg kan vara att ta ett tydligt beslut. Ett ställningstagande kan hjälpa oss att få en stabil tro. Läs bibelversen Joh 1:12 några gånger som ett löfte till dig. Evangelisten Johannes säger så här om Jesus:

”Men åt dem som tog emot honom (Jesus) gav han rätten att bli Guds barn, åt alla som tror på hans namn”. Jesus har dött och uppstått för oss och lever nu. Han har öppnat vägen till Gud och erbjuder dig att bli ett Guds barn.

Tänk dig att Jesus, som älskar dig, står framför dig med öppna armar och frågar:

Vill du ta emot mig och tro på mig? Om du vill svara ja på dessa frågor kan du be denna bön för dig själv eller gärna tillsammans med någon:

Överlåtelsebön Jesus nu vill jag öppna mitt hjärta för dig och välkomnar dig in i mitt liv. Jag vill tro på dig och vända mig bort från allt som är fel i mitt liv. Forma mina känslor, tankar och min vardag. Tack Jesus för att du älskar mig och att jag nu får vara Guds barn för evigt.

Amen

Om du har bett den här bönen för första gången i ditt liv, berätta det gärna för någon kristen som du känner här i kyrkan eller kontakta någon av kyrkans pastorer … kontaktuppgifter till kyrkan/ pastorn
Vi vill gärna ge dig stöd och hjälp så att du kan växa i din tro.