En växande gemenskap med Gud och varandra

Alpha

VAD ÄR ALPHA?
Alpha är en grundkurs i kristen tro som vänder sig till dig som är nyfiken på hur kristen tro hänger ihop med livets stora frågor. Det krävs ingen förkunskap eller kristen tro för att delta. Alla är välkomna och samtalen blir extra spännande om människor med olika tro och bakgrund deltar.
Varje kurskväll tar vi upp något tema som är grundläggande för kristen tro. Det kan t.ex. handla om hur vi kan upptäcka vem Gud är, vem Jesus är, hur man kan be, hur man kan få en glädjerik tro genom Anden.

  • En Alphakväll startar 18:30 med att vi äter soppa tillsammans.
  • Sedan lyssnar vi till ett föredrag på ca. 20 min som hålls av någon av ledarna. Ibland introduceras temat genom en film.
  • Efter det samtalar vi om det vi hört. I samtalet är det högt i tak och vi lyssnar respektfullt på varandra. Alla tankar och frågor är ok. Senast 21:00 avslutas kvällen.

Det är inte bestämt när nästa kurs hålls. Hösten 2023 såg kursupplägget ut så här:
Kursen hålls varje onsdag mellan 27 september och 29 november. En av samlingarna på slutet av kursen är en temahelg fredag kväll och lördag kl. 9:30-15. Den 1 nov är det höstlov.
Är du osäker på om du vill gå kursen men är nyfiken, kan du vara med på första samlingen den 27 september som ett ”prova-på-tillfälle”. Efter det kan du bestämma om du vill vara med på hela kursen.

Kursavgiften är 300 kr och soppan kostar 40 kr per gång. Har du inte möjlighet att betala så är du ändå välkommen till kursen.
Intresseanmälan via denna länk

Frågor? Kontakta Klas Eriksson som är en av kursledarna: klaseriksson421@gmail.com 070-491 12 65.
Du kan också anmäla dig direkt till Klas.

Kursen genomförs i samarbete med Bilda.