En växande gemenskap med Gud och varandra

Tisdagsgemenskap

Öppen Husgrupp varje tisdag får ny form och nytt namn i och med höststarten 5 september. Kvällarna startar med lovsång i kyrksalen kl.18.00-18.30. Därefter fika 18.30 följt av bibelsamtal och bön 19.00-20.15.
Detta är öppna samlingar dit alla är välkomna och du behöver inte anmäla dig i förväg. Huvudansvariga ledare
är Hélène Boëthius och Rose-Marie Engström.

Torsdagskvällar

Sex torsdagskvällar i höst bjuder vi in till kurskvällar med olika teman, bl.a. skapande, filmvisning och bibelstudium. Detta är öppna samlingar dit alla är välkomna och du behöver inte anmäla dig i förväg.
I kalendariet kan du se vad som händer vilken kväll.

Tro och liv-grupper (f.d. husgrupper)

I tro och liv-grupperna träffas man för att dela tro och liv i samtal, bibelläsning och bön. Några grupper träffas i olika hem och några träffas i kyrkan.
Vill du vara med i en Tro och liv-grupp eller vill du veta mer så hör av dig till Klas Eriksson, klaseriksson421@gmail.com.

Hemmakväll i kyrkan

Några fredagskvällar per termin bjuder vi in till Hemmakväll i kyrkan.
Vi lagar mat och äter tillsammans, pratar vid borden, spelar spel, pysslar, handarbetar eller bara tar det lugnt i soffan eller stillheten i kyrksalen. Vi öppnar dörrarna kl. 17.00 och ca 20.30 avslutar vi med en kort andakt för den som vill. 
Kvällen är öppen för alla och det går bra att komma och gå när man vill. Det behövs ingen anmälan för att vara med men för att veta hur många vi ska laga mat till är det bra att höra av sig om man vet att man inte hinner komma innan kl. 17.30. Vi ser gärna att den som har möjlighet betalar 50 kr för maten. Datum för höstens hemmakvällar hittar du i kalendariet.
Om du har några frågor får du gärna höra av dig till Karin Andersson på karin@kvibro.se.

Kurser hösten 2023

Alpha

VAD ÄR ALPHA?
Alpha är en grundkurs i kristen tro som vänder sig till dig som är nyfiken på hur kristen tro hänger ihop med livets stora frågor. Det krävs ingen förkunskap eller kristen tro för att delta. Alla är välkomna och samtalen blir extra spännande om människor med olika tro och bakgrund deltar.
Varje kurskväll tar vi upp något tema som är grundläggande för kristen tro. Det kan t.ex. handla om hur vi kan upptäcka vem Gud är, vem Jesus är, hur man kan be, hur man kan få en glädjerik tro genom Anden.

  • En Alphakväll startar 18:30 med att vi äter soppa tillsammans.
  • Sedan lyssnar vi till ett föredrag på ca. 20 min som hålls av någon av ledarna. Ibland introduceras temat genom en film.
  • Efter det samtalar vi om det vi hört. I samtalet är det högt i tak och vi lyssnar respektfullt på varandra. Alla tankar och frågor är ok. Senast 21:00 avslutas kvällen.

Kursen hålls varje onsdag mellan 27 september och 29 november. En av samlingarna på slutet av kursen är en temahelg fredag kväll och lördag kl. 9:30-15. Den 1 nov är det höstlov.
Är du osäker på om du vill gå kursen men är nyfiken, kan du vara med på första samlingen den 27 september som ett ”prova-på-tillfälle”. Efter det kan du bestämma om du vill vara med på hela kursen.

Kursavgiften är 300 kr och soppan kostar 40 kr per gång. Har du inte möjlighet att betala så är du ändå välkommen till kursen.
Anmälan senast 24 september via denna länk

Frågor? Kontakta Klas Eriksson som är en av kursledarna. klaseriksson421@gmail.com 070-491 12 65.
Du kan också anmälda dig direkt till Klas.

Kursen genomförs i samarbete med Bilda.

Tidigare kurskoncept

Tro och liv

Samlingarna är en fristående fortsättning för dig som tidigare deltagit i en Alphakurs men kvällarna är även öppna för nya deltagare. Den här terminen vill vi fokusera gemenskapen och samtalet i den lilla gruppen extra mycket. Under kvällen läser vi någon eller några bibeltexter som belyser viktiga teman i kristen tro. I gruppen får alla som vill möjlighet att säga något om hur man har det i sitt liv och tillsammans försöker vi se hur Gud talar in i våra liv genom bibeltexterna och det gemensamma samtalet. I bönen får vi möjlighet att lägga av våra bekymmer och få vägledning, glädje och kraft. Det finns möjlighet att komma med förslag på teman och frågor som vi kan ta upp i gruppen.

Växa – Att vara i tjänst

Kursen är en fortsättning på de kurser som vi har haft under 2022 med teman – ”Förstår du vad du läser?” och ”Andlig läsning”. Under vårterminen 2023 kommer vi att ha temat ”Växa – Att vara i tjänst” som fokuserar på den kristna gemenskapen och hur vi tillsammans kan upptäcka och uppmuntra varandra i de gåvor som vi har, och hur vi genom dessa  gåvor kan bli använda av Gud för varandra i församlingen och för andra i vår närhet, i familjen, i samhället och i världen.

Min livsresa – samtal om livet

Detta är en studiecirkel för dig som är 60 eller äldre till en ny mötesplats.
Under 6 tillfällen har du möjlighet att tillsammans andra i en liten grupp samtala om vad som gjort dig till den du är idag. Hur du påverkats av din uppväxt, skoltid, ungdomstid, vuxenliv och ev. pensionering. Genom att förstå det lite bättre tror vi att det kan påverka hur vi ser på oss själva och det som ligger framför.

Roder – för dig som vill göra livet större

I kursen Roder försöker vi tillsammans bejaka vår djupa längtan och skapa större utrymme för inre frihet och glädje. Vi tar oss an det som ofta krymper livet. Våra rädslor. Känslan att inte duga. Det svåra att försonas med det som varit. Brottningskampen med kärlek och gemenskap. Och vi inspirerar varandra att göra positiva förändringar! 
Sju temakvällar med soppa, avslappning, föredrag, egen eftertanke med reflektionshäfte och gruppsamtal utan pekpinnar eller kritiska kommentarer.
Klicka här för mer information.