En växande gemenskap med Gud och varandra

Husgrupper

I husgruppen träffas man för att umgås, stödja varandra, be och läsa Guds ord.
Grupperna träffas i olika hem. Skulle du vilja veta mer om husgrupperna eller vilja vara med, kontakta pastor eller diakon.
Under sommaren kan du vara med i en sommarhusgrupp som träffas i kyrkan tisdagskvällar kl. 18.30. Till hösten övergår den i en öppen husgrupp som fortsätter träffas på tisdagskvällar samma tid och plats.

Hemmakväll i kyrkan

En fredagskväll i månaden träffas vi som vill göra något annat än att sitta hemma.
Vi äter tillsammans, pratar vid borden, spelar spel, pysslar, hand-arbetar eller bara tar det lugnt i soffan eller stillheten i kyrksalen. Vi öppnar dörrarna kl. 17.30 och ca 20.30 avslutar vi med en kort andakt för den som vill. 
Datum för hösten 2022: 23/9, 28/10 och 2/12.
Klicka här för mer information.

Kurser hösten 2022

  • Alphakurs, sex torsdagar med start 15/9-22
  • Förstår du vad du läser?, sju torsdagar med start 15/9-22
  • Min livsresa – samtal om livet, dagtid sex onsdagar med start 19/10-22
  • Andlig läsning, sex torsdagar med start 10/11-22.

Läs mer om de olika kurserna här nedanför:

 

Alphakurs

Alpha är en grundkurs i kristen tro, som vänder sig till dig som är nyfiken på hur kristen tro hänger ihop med livets stora frågor. Det krävs ingen förkunskap eller kristen tro för att delta. Alla är välkomna, och samtalen blir extra spännande om människor med olika tro och bakgrund deltar.
Varje kurskväll tar vi upp något tema som är grundläggande för kristen tro. Det kan t.ex. handla om hur vi kan upptäcka vem Gud är,  vem Jesus är, hur man kan be, hur man kan få en glädjerik tro genom Anden eller ondskans problem.

  • En Alphakväll startar 18:30 med att vi äter soppa tillsammans.
  • Efter den gemensamma inledningen är det dags för kvällens föredrag som hålls av någon av ledarna. Ibland introduceras temat genom en film.
  • Efter det samtalar vi i smågrupper om det vi hört. I samtalet är det högt i tak och vi lyssnar respektfullt på varandra. Alla tankar och frågor är ok. Senast 20:45 avslutas kvällen.

Vi möts 6 torsdagar hösten 2022: 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10, 27/10 samt fredagskväll till lördag 21–22 okt.
Är du osäker på om du vill gå kursen men ändå är nyfiken? Då kan du vara med på första samlingen som ett ”prova-på-tillfälle”. Efter det kan du bestämma om du vill vara med på hela kursen.
Anmälan senast 9 september via denna länk
Frågor? Kontakta Klas Eriksson vik. pastor/föreståndare i Kyrkan vid Brommaplan 070-491 12 65
Kursavgift ca 200 kr inklusive material. Kostnad för mat tillkommer, 40 kr per gång.

Förstår du vad du läser?

Bibeln är världens mest lästa bok och det är också den bok som har haft störst påverkan på den västerländska civilisationen. Kultur, moral, lagar m.m. har färgats av Bibelns levnadsregler och dess syn på människan.  Bibelns budskap har inte minst  hjälpt människor att finna ett nytt och meningsfullt liv i gemenskap med Gud!

Kursen kommer att ge en överblick över Bibelns innehåll samt kunskap om Bibelns tillkomst, dess inspiration och trovärdighet. Vi kommer också att lyfta fram Bibelns profetior – inte minst vad profetiorna har att säga om vår tid. I kursen ges redskap för att läsa, tolka och bättre förstå Bibelns texter och Bibelns röda tråd.
Ett mycket viktigt tema är också hur dessa texter talade till människor då  liksom hur de kan tala till oss idag.

Vi möts 7 torsdagar 15/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10, 20/10, 27/10  Vi börjar kl. 18:30 med soppa – kvällen slutar senast  20:45.
Anmälan senast 9 september via denna länk
Frågor? Kontakta Tomas Engström smaragd144@gmail.com
Kursavgift ca 200 kr inklusive material. Kostnad för mat tillkommer, 40 kr per gång.

Min livsresa – samtal om livet

Hösten 2022 bjuder vi in dig som är 60 eller äldre till en ny mötesplats.
Under 6 tillfällen har du möjlighet att tillsammans andra i en liten grupp samtala om vad som gjort dig till den du är idag. Hur du påverkats av din uppväxt, skoltid, ungdomstid, vuxenliv och ev. pensionering. Genom att förstå det lite bättre tror vi att det kan påverka hur vi ser på oss själva och det som ligger framför.
Vi träffas onsdagar kl. 13.30-15.30 med start 19 oktober, sedan 2, 9, 16, 23 och 30 november
Anmälan senast 12 oktober via denna länk
Klicka här för mer information.

Andlig läsning

Hur kan jag leva nära Gud varje dag? Hur ser goda andliga vanor ut? Hur kan jag bli stilla så att jag kan urskilja Guds röst i Bibeln, bönen och i vardagens larm. Det är några av de frågor som vi kommer att ta upp. Kursen vänder sig till alla som har en längtan efter att lära känna Gud på ett djupare sätt. Den är både för dig som kanske inte kallar dig kristen men är nyfiken på kristen andlighet samt för dig som är van att be och läsa bibeln. Utgångspunkten varje kväll är en Bibeltext som vi praktiserar andlig läsning på. Genom att läsa och lyssna med fantasin och alla sinnen kliver vi in i texten för att möta Gud och de tankar som kommer till oss. Under kvällarna varvas korta föredrag med enskilda övningar i tystnad och gruppsamtal där vi delar tankar och erfarenheter med varandra.
Vid  varje tillfälle  ges en andlig övning att praktisera till gången därpå.

Vi möts 6 torsdagar under hösten 10/11, 17/11, 24/11, 1/12, 8/12, 15/12.
Anmälan senast 4 november via denna länk
Frågor? Kontakta Klas Eriksson vik. pastor/föreståndare i Kyrkan vid Brommaplan 070-491 12 65
Kursavgift ca 200 kr inklusive material. Kostnad för mat tillkommer, 40 kr per gång.

Sjung med evangeliet

Med hjälp av sång, Bibelord och bön blir glädjebudskapet en del av oss!
Vi träffas tisdagar 19:00 – 20:15 för att sjunga tillsammans med varierande musikstilar, men också för att be och samtala utifrån sång-/och bibeltexter. Det behövs ingen körvana för att delta.
Förutom tisdagar kommer vi att medverka i 1-2 gudstjänster under terminen.

Kursen uppskjuten. Håll utkik efter nytt datum.
Anmälan via denna länk
Frågor? Kontakta till Rose-Marie Engström, rm.engstrom@gmail.com

 

Roder – för dig som vill göra livet större

I kursen Roder försöker vi tillsammans bejaka vår djupa längtan och skapa större utrymme för inre frihet och glädje. Vi tar oss an det som ofta krymper livet. Våra rädslor. Känslan att inte duga. Det svåra att försonas med det som varit. Brottningskampen med kärlek och gemenskap. Och vi inspirerar varandra att göra positiva förändringar! 
Sju temakvällar med soppa, avslappning, föredrag, egen eftertanke med reflektionshäfte och gruppsamtal utan pekpinnar eller kritiska kommentarer.
Kursavgift ca 300 kr inklusive material. Kostnad för mat tillkommer.
Ingen ny kurs planerad för tillfället. Skicka gärna en intresseanmälan till info@kvibro.se. 
Klicka här för mer information.