En växande gemenskap med Gud och varandra

Tisdagsgemenskap

Varje tisdag är du välkommen att sjunga, be och samtala. Kvällarna startar med lovsång i kyrksalen kl.18.00. Därefter fika 18.30 följt av bibelsamtal och bön 19.00-20.15.
Detta är öppna samlingar dit alla är välkomna och du behöver inte anmäla dig i förväg. Du kan välja att vara men hela kvällen eller bara en av delarna.
Huvudansvariga ledare är Hélène Boëthius och Rose-Marie Engström.

Frivilligarbetarna

Varje onsdag kl. 9.30–12.00 träffas några daglediga för att fika, läsa bibeln, samtala och be. Efter fikat och andaktstunden hjälps vi åt med praktiska uppgifter i kyrkan.
Kontakta Karin Andersson om du vill vara med eller har frågor, karin@kvibro.se.

Torsdagskvällar

Varannan torsdag bjuder vi in till kurskvällar med olika teman. Programmet börjar kl. 19.00 med fika från 18.30. Detta är öppna samlingar dit alla är välkomna och du behöver inte anmäla dig i förväg.
I kalendariet kan du se vad som händer vilken kväll.

Tro och liv-grupper (f.d. husgrupper)

I tro och liv-grupperna träffas man för att dela tro och liv i samtal, bibelläsning och bön. Några grupper träffas i olika hem och några träffas i kyrkan.
Vill du vara med i en Tro och liv-grupp eller vill du veta mer så hör av dig till Klas Eriksson, klaseriksson421@gmail.com.

Hemmakväll i kyrkan

Några fredagskvällar per termin bjuder vi in till Hemmakväll i kyrkan.
Vi lagar mat och äter tillsammans, pratar vid borden, spelar spel, pysslar, handarbetar eller bara tar det lugnt i soffan eller stillheten i kyrksalen. Vi öppnar dörrarna kl. 17.00 och ca 20.30 avslutar vi med en kort andakt för den som vill. 
Kvällen är öppen för alla och det går bra att komma och gå när man vill. Det behövs ingen anmälan för att vara med men för att veta hur många vi ska laga mat till är det bra att höra av sig om man vet att man inte hinner komma innan kl. 17.30. Vi ser gärna att den som har möjlighet betalar 50 kr för maten. Datum för hemmakvällarna hittar du i kalendariet.
Om du har några frågor får du gärna höra av dig till Karin Andersson på karin@kvibro.se.

Våra kurskoncept

Min livsresa – samtal om livet

Detta är en studiecirkel för dig som är 60 eller äldre till en ny mötesplats.
Under 6 tillfällen har du möjlighet att tillsammans andra i en liten grupp samtala om vad som gjort dig till den du är idag. Hur du påverkats av din uppväxt, skoltid, ungdomstid, vuxenliv och ev. pensionering. Genom att förstå det lite bättre tror vi att det kan påverka hur vi ser på oss själva och det som ligger framför.

Kursstart 6 mars 2024. Anmälan senast 29 februari via denna länk
Vi ses i Kyrkan vid Brommaplan kl. 13.30-15.30 onsdagar 6, 20 mars, 3, 17 april, 1, 15 maj.
Ledare: Ingrid Landqvist, Kerstin Florén och Monika Öhrn.

Alpha

Alpha är en grundkurs i kristen tro som vänder sig till dig som är nyfiken på hur kristen tro hänger ihop med livets stora frågor. Det krävs ingen förkunskap eller kristen tro för att delta. Alla är välkomna och samtalen blir extra spännande om människor med olika tro och bakgrund deltar.
Varje kurskväll tar vi upp något tema som är grundläggande för kristen tro. Det kan t.ex. handla om hur vi kan upptäcka vem Gud är, vem Jesus är, hur man kan be, hur man kan få en glädjerik tro genom Anden.

  • En Alphakväll startar 18:30 med att vi äter soppa tillsammans.
  • Sedan lyssnar vi till ett föredrag på ca. 20 min som hålls av någon av ledarna. Ibland introduceras temat genom en film.
  • Efter det samtalar vi om det vi hört. I samtalet är det högt i tak och vi lyssnar respektfullt på varandra. Alla tankar och frågor är ok. Senast 21:00 avslutas kvällen.

Växa

För den som gått Alpha och vill veta mer. Varje termin/läsår har haft ett eget tema med fokus på bibelkunskap eller vad det kan innebära att leva som kristen. Kursen har hållits samma kvällar som Alpha och haft ett liknande upplägg.

Roder – för dig som vill göra livet större

I kursen Roder försöker vi tillsammans bejaka vår djupa längtan och skapa större utrymme för inre frihet och glädje. Vi tar oss an det som ofta krymper livet. Våra rädslor. Känslan att inte duga. Det svåra att försonas med det som varit. Brottningskampen med kärlek och gemenskap. Och vi inspirerar varandra att göra positiva förändringar! 
Sju temakvällar med soppa, avslappning, föredrag, egen eftertanke med reflektionshäfte och gruppsamtal utan pekpinnar eller kritiska kommentarer.
Klicka här för mer information.