En växande gemenskap med Gud och varandra

Husgrupper

I husgruppen träffas man för att umgås, stödja varandra, be och läsa Guds ord.
Grupperna träffas i olika hem. Skulle du vilja veta mer om husgrupperna eller vilja vara med, kontakta pastor eller diakon.
Det finns också en öppen husgrupp som träffas i kyrkan på tisdagskvällar. I gruppen läser vi bibeln tillsammans, samtalar och ber. Gruppen är öppen för alla och kvällarna börjar kl. 18.30 med
ett enkelt fika. Ingen föranmälan krävs.

Hemmakväll i kyrkan

Ungefär en fredagskväll i månaden träffas vi som vill göra något annat än att sitta hemma.
Vi äter tillsammans, pratar vid borden, spelar spel, pysslar, hand-arbetar eller bara tar det lugnt i soffan eller stillheten i kyrksalen. Vi öppnar dörrarna kl. 17.30 och ca 20.30 avslutar vi med en kort andakt för den som vill. 
Datum för våren 2023: 27 januari, 24 februari, 24 mars och 21 april.
Klicka här för mer information.

Kurser våren 2023

  • Tro och liv, en fortsättning på Alpha, torsdagar kl. 18.30 med start 26 januari 2023
  • Växa – Att vara i tjänst, torsdagar kl. 18.30 med start 26 januari 2023
  • Min livsresa – samtal om livet, onsdagar kl. 13.30 med start 8 mars 2023.
  • Roder – för dig som vill göra livet större, onsdagar kl. 18.00 med start 8 mars 2023.

Kurserna sker i samarbete med Bilda.
Läs mer om de olika kurserna här nedanför:

 

Tro och liv

Vi möts för att dela livet, läsa bibeln och öva på att be tillsammans.
Tid: vårterminen 2023
Start: Torsdagen den 26 januari. Avslutning: 25 maj.  
Plats: Kyrkan vid Brommaplan

Samlingarna är en fristående fortsättning för dig som tidigare deltagit i en Alphakurs men kvällarna är även öppna för nya deltagare. Den här terminen vill vi fokusera gemenskapen och samtalet i den lilla gruppen extra mycket. Under kvällen läser vi någon eller några bibeltexter som belyser viktiga teman i kristen tro. I gruppen får alla som vill möjlighet att säga något om hur man har det i sitt liv och tillsammans försöker vi se hur Gud talar in i våra liv genom bibeltexterna och det gemensamma samtalet. I bönen får vi möjlighet att lägga av våra bekymmer och få vägledning, glädje och kraft. Det finns möjlighet att komma med förslag på teman och frågor som vi kan ta upp i gruppen.
Vi börjar kvällen 18:30 med enkelt fika. Kl. 19 har vi en gemensam inledning i Kyrksalen då vi sjunger några sånger och ber för kvällen. Efter det går vi till grupper och senast kl. 21 avslutar vi.
Samlingarna leds av Klas Eriksson, Eva Holmin Eriksson, Hans Johansson och Henrik Wentzel m.fl.

Anmälan och frågor till Klas Eriksson, klaseriksson421@gmail.com 070-491 12 65.
Kursavgift 200 kr.

 

Växa – Att vara i tjänst

Tid: vårterminen 2023
Start: Torsdagen den 26 januari. Avslutning: 25 maj.            
Plats: Kyrkan vid Brommaplan

Kursen är en fortsättning på de kurser som vi har haft under 2022 med teman – ”Förstår du vad du läser?” och ”Andlig läsning”. Under vårterminen 2023 kommer vi att ha temat ”Växa – Att vara i tjänst” som fokuserar på den kristna gemenskapen och hur vi tillsammans kan upptäcka och uppmuntra varandra i de gåvor som vi har, och hur vi genom dessa  gåvor kan bli använda av Gud för varandra i församlingen och för andra i vår närhet, i familjen, i samhället och i världen.
Under vårterminen möts vi under torsdagskvällar med start klockan 18:30 då det serveras ett enklare fika. Klockan 19 har vi en gemensam inledning med  sång tillsammans med övriga kursdeltagare.
Kl. 19:15 har vi en gemensam samling för vår kurs med en presentation. Sedan delar vi upp oss i samtalsgrupper där vi även har möjlighet att be för varandra. Vi slutar senast klockan 21. Kursen ges i stort sett varannan torsdag. De andra torsdagskvällarna fungerar våra samtalsgrupper som gemenskapsgrupper där vi delar något bibelord, samtalar och tar gott om tid för att be med och för varandra. Även då startar vi 18:30 med fika.
Tre torsdagar  är det Lovsångsmässa och en torsdag har vi ett seminarium om klimatet.

Anmälan och frågor till Tomas Engström, smaragd144@gmail.com eller
Christer Daelander, christer.daelander@gmail.com.
Kursavgift 200 kr.

 

Min livsresa – samtal om livet

Detta är en studiecirkel för dig som är 60 eller äldre till en ny mötesplats.
Under 6 tillfällen har du möjlighet att tillsammans andra i en liten grupp samtala om vad som gjort dig till den du är idag. Hur du påverkats av din uppväxt, skoltid, ungdomstid, vuxenliv och ev. pensionering. Genom att förstå det lite bättre tror vi att det kan påverka hur vi ser på oss själva och det som ligger framför.
Vi träffas varannan onsdag kl. 13.30-15.30 med start 8 mars 2023.
Studiecirkeln är avgiftsfri men det kan tillkomma en frivillig avgift för fika.
Anmälan senast 1 mars via denna anmälningslänk eller info@kvibro.se. 
Klicka här för mer information.

 

Roder – för dig som vill göra livet större

I kursen Roder försöker vi tillsammans bejaka vår djupa längtan och skapa större utrymme för inre frihet och glädje. Vi tar oss an det som ofta krymper livet. Våra rädslor. Känslan att inte duga. Det svåra att försonas med det som varit. Brottningskampen med kärlek och gemenskap. Och vi inspirerar varandra att göra positiva förändringar! 
Sju temakvällar med soppa, avslappning, föredrag, egen eftertanke med reflektionshäfte och gruppsamtal utan pekpinnar eller kritiska kommentarer.
Kursavgift ca 300 kr inklusive material. Kostnad för mat tillkommer.
Kursstart 8 mars 2023. Anmälan senast 1 mars via denna anmälningslänk eller till info@kvibro.se. 
Klicka här för mer information.